Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2010 11:14 - A Letter to Awakening Humans
Автор: iasmina48 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Писмо до Пробуждащите се хора


И така, скъпи приятелю, ние чухме твоето повикване, твоите молитви, ние почувствахме болката ти и ние знаем колко си объркан.
Ето защо ние ти носим това съобщение. То е намерило своя път към теб по вятъра. То те е намерило поради процесът, който се извършва сега с теб – може да си привлякал съобщението по Интернет, може да изглежда, че е станало случайно или че някой твой приятел ти го е дал, но ние чухме твоето повикване и твоите молитви. Тук сме, за да ти отговорим.

Аз съм Tobias от Crimson Council, една ангелска общност, която е тук, за да работи с учителите на съзнанието, както на Земята, така и в други сфери. Ние сме ангелски същества, които идваме от мястото на любовта и състраданието, и се обединихме днес, за да те подкепим и да те обичаме.

Ние също така се обединихме с една група от човешки ангели. Те са в човешка форма на Земята сега, но те наистина са ангели. Те са изследователи на съзнанието и духа, и на Бога вече много векове. Те са физически въплътени на Земята точно в този момент. Те могат да бъдат следващите твои съседи, членове на твоето семейство, твои приятели, а може да са хора, за които дори не подозираш. Но те са на Земята точно в този момент, за да служат като нов тип учители и гидове. Те проучват царствата на новото съзнание и нова енергия, на цялата концепция на "Аз съм", което означава, Дух, Бог, който е интегриран самостоятелно на Земята.

Събираме се заедно и събрахме енергиите си - на ангелите, на Духа и на тази група на Земята нарича Shaumbra, за да доведем до теб настоящото съобщение, в отговор на твоето повикване.

Ти преминаваш през процес на духовно пробуждане. Този процес може да бъде предизвикателство, може да бъде преминаване през много лъжи и едновременно с това може да бъде наистина красив.

Трябва да знаеш, че когато започнеш да поставяш под въпрос нещата, в които никога преди не си се съмнявал, когато започнеш да е питаш защо си тук на Земята, какъв е смисъла на живота, какво трябва да правиш точно сега, ти преминаваш през процеса на духовно пробуждане.

Щом като започне този процес, начинът, по който си решавал проблемите си в миналото, вече не работи добре, защото ти знаеш, че в живота има много повече, въпреки че с пръст не можеш да го побутнеш. Ти знаеш, че съществува по-верен начин, но не знаеш какъв е той. Ти знаеш, че си готов да преминеш на едно съвсем ново ниво на разбиране и начин на живот, но не знаеш как да отидеш там.

Когато започнеш да се чувстваш вътрешно отнет и чужд на себе си, когато започнеш да усещаш, че вече не се нуждаеш от толкова много външна дейност, че нямаш нужда от стимулиране или от драмите, в които си участвал в миналото, ти преминаваш през процеса на пробуждане.

Ти преминаваш през този процес, когато в тихите моменти, може би късно през нощта, призоваваш Бога, без да знаеш дали има само един Бог – този, за който знаеш по стария начин. Ти се обръщаш направо към най-високото същество, или най-мощното, което трябва да е някъде там. И ти изпращаш твоето съобщение от цялото си сърце, от най-истинската част на своето същество : «Мили Боже, аз съм готов». От мястото на истината в своето същество ти казваш : «Мили Боже, аз съм готов на всичко, но не знам какво да направя».  

Знай, че преминаваш през процес на духовно пробуждане, когато всичко в твоите стари вярвания вече не изглежда толкова вярно, а нещата, които са ти били толкова близки и скъпи, сега изглеждат като спомени от миналото, като пътища от миналото. Ти си в процес на духовно пробуждане, когато нещата, които са осмисляли мечтите и целите ти, човешките ти желания, вече не си струват труда, но ти не знаеш кое си струва повече от това.  

Ако чуваш това, ако четеш това или то те докосва по някакъв начин, ние сме тук, за да ти кажем, че не си сам. Има ангелски същества, които са с теб точно сега - не някъде в бъдещето, нито някъде в миналото, което не си спомняш много добре - но точно сега. Един малък повей и входната врата се отваря за нас, за да се доближим до теб, да те обичаме, да ти напомним за твоя ангелски произход, да ти кажем, че се отнасяме с най-голяма съпричастност и любов към теб. Ти не си сам.

Дори само обикновеното дишане, в същият този момент, позволява на много хора по Земята точно сега да обичат и да бъдат състрадателни – сега, когато вече са преминали или все още преминават през един такъв процес на пробуждане  на духа. Те знаят какво е да изгубиш нещата, които са ти близки и скъпи. Те знаят какво е ценностната ти система да бъде оспорвана по всякакъв начин. Те знаят какво е нещата, които получаваш от материалния свят и които са толкова важни за теб, да започнат да избледняват и да се отдалечават. Те знаят какво е да загубиш взаимоотношенията си, или поне илюзията си за тях, за да могат да започнат да имат връзка със себе си. Просто както дишаш, ти можеш да се отвориш и да си позволиш да не бъдеш повече сам.

Ние знаем, че ти е било трудно и сложно, знаем много добре, че придвижването ти е било емоционално и понякога драматично. Знаем, че си се опитвал да го разбереш с разума си. Че си използвал системи, структури и методи, които все още не можеш да си обясниш. Опивал си се да го анализираш, но то не е нещо, което може да се анализира. То може само да се почувства и да се опита.

Понякога, може би си търсил съвет - от професионалист или просто от приятел – но ти знаеш в сърцето си, че думите, които ти казват, не задоволяват напълно твоя дълбок вътрешен копнеж  да разбереш себе си и духа в себе си.

Ние знаем, че има моменти, в които просто искаш да изчезнеш. Ти просто искаш да те няма. И не става дума дори за смъртта, защото ти искаш просто да престанеш да съществуваш. Предизвикателствата, преобразуванията, промените могат да бъдат толкова съкрушителни и да причиняват такава принуда, че единственото, което искаш, е да престанеш да съществуваш.

Ангелите, които са с теб точно сега, разбират твоето пътуване. Те имат съобщение за теб днес: ти не си сам. Те искат да знаеш, че процесът, през който минаваш, всъщност е съвсем естествен. Той може да изглежда объркващ и ти може да се чувстваш изгубен, но това, през което минаваш, е съвсем естествено. Ти позволяваш на старата си човешка фасада и на илюзията, за която си се мислил, да се разсеят далеч от теб. Тъй като те започват да гаснат, това, което започва, е да можеш да знаеш себе си в най-дълбокото, на тези нива, на които в най-голяма степен знаеш същността си на бог, на дух, на божественост, която вече не е ограничена от старата си човешка идентичност, но която вече разбира, че си вечен, че си голям и че можеш да избираш своята собствена реалност, дори като живееш на Земята в точно този момент.

Ние сме се събрали около теб, за да споделим с теб това, че всички отговори са вътре в  теб. Те не принадлежат на някое гуру. Те не могат да се намерят при някое ангелско същество. Отговорите са вътре в теб. Живеейки в състоянието си на двойственост, както си го правил, живеейки с идеята за светло и тъмно, добро и лошо, мъжко и женско, ти си се сдобил с една система от вярвания, която ти е казвала, че отговорите са някъде другаде. Но всъщност те са вътре в теб. Те идват от най-вярното и най-ценното място отвътре и могат да бъдат открити в тишината на момента, в момента на дишането, в момента, в който даваш своето одобрение на себе си.

Ние споделяме с теб, че пътуването ти няма цел, не преследва резултат, нито има някакъв Бог някъде там, далече на небето, който те е вкарал в този голям лабиринт от препятствия. Реалността винаги е в твоя живот и в твоя свят, в твоето откриване на красивото, в откриването на дълбините на реалнстта. Всичко, което точно в този момент имаш в живота си, е по твой избор. Няма външни сили и същества, които да насочват живота ти. Няма никой, който да е определял съдбата на живота ти. Ти ще откриеш, че всичко е поради твоя избор.

Когато влезеш във владение на себе си, ти наистина ще започнеш да разбираш красотата на своето пътешествие. Ти ще разбереш, че изобщо нищо не си загубил. Ти всъщност си много дълбоко потопен в един опит, който е изпълнен с богатствата на живота, дори този опит да е болезнен понякога. Към досегашния ти живот се добавя една нова наситеност и смисъл за душата ти.

В този момент на пробуждане на твоята истинска същност е време да кажеш сбогом на стария човек в себе си. Ти се опитваше да се мотаеш в него, за да го поправиш и да го възкресиш, но сега е време да кажеш сбогом на тази човешка идентичност, на старите вярвания, на старите пътища на кармата, на старото развитие на живота, което те задържаше толкова лекомислено. Време е да кажеш сбогом на това.

Част от теб може да почувства тъжна от това. Това е смъртта на старото съзнание, но не означава смърт за физическото тяло, нито е смърт за самото съзнание. Но когато казваш сбогом на старата си същност, ти всъщност се сбогуваш с енергиите, които са те ограничавали и наранявали, на енергиите, които не могат повече да ти служат така, както са ти служили толкова дълго време, в продължение на много животи.

Когато кажеш сбогом на стария човек в себе си, ти ще откриеш новата свобода. Това е като излитане от калъпа – калъпа на бронята, която вече не ти е необходима. Когато престанеш да задържаш старите си човешки аспекти, когато им кажеш сбогом, ти веднага създаваш едно пространство вътре в себе си, където да се проявиш като градиозния себе си, да проявиш божествената си същност, своята ангелска същност. Твоето божество търпеливо чака, чака те да приключиш с ролята си в тази прекрасна игра, чака те да направиш избора си, с който да привлечеш своята божественост в своя живот.

Когато кажеш сбогом на човешката си идентичност, това води до проблем със страха, с умирането и до загуба на контрол. Но всичко това е илюзия. Когато се разделиш с този, за който си се мислил, вече ще има място за всико, което ти наистина си. Може да имаш чувството, че ако се пуснеш, ще попаднеш в някоя тъмна бездна, от която никога да не можеш да се върнеш, никога да не можеш да се намериш, навярно дори си представяш как скиташ вечно през измеренията и вселената, в които си се изгубил. Но тази група от ангели, която е с теб точно сега, групата от хората, кото са с теб, всички те са преминали през този опит и всички те разбират, че когато се разделиш с този, за който си се мислил, когато се довериш на себе си в най-интимното си, на най-красивото свое ниво, ти веднага ще разбереш кой си всъщност.

Това е твоят избор, разбира се. Но трябваше да ни извикаш, ти да ни помолиш, да поискаш  отговорите и затова ние сме тук сега.

В пробуждането за това кой си наистина, кажи също така сбогом на Земята такава, каквато я знаеш.  Има много мнения за Земята "Гея", за земята, водата, небето. Гея е конкретен дух, който е съпътствал Земята и се е грижил за Земята, за всички нейни елементи, за всички нейни животни и за цялото растително царство още от началото на времто на Земята. В пробуждането за себе си и казвайки сбогом на Гея, ти разбираш, че това не е просто някакъв дух, който е длъжен да се грижи за тази планета. Твоя отговорност е да бъдеш част от това.

Духът на Гея бавно, бавно напуска, така че ти и всички други хора да можете да поемете отговорността за водата, която пиете, за земята, по която ходите, за небето над вас, за целия растителен и животински свят. Какъв благословен и красив опит е да благодариш на Гея за всичко, което е направила, да я изпратиш на сбогуване и да приемеш отговорността за тази планета.

В пробуждането, през което преинаваш, време е също така да кажеш сбогом на човешкото съзнание такова, каквото го познаваш. Ти никога вече няма да бъдеш същия. Неотдавна Земята се премести в нова ера и в нова сфера. Ние наричаме това Ново Съзнание или Нова Енергия. В това Ново Съзнание всички неща се променят. Земята, човешкото съзнание и хората еволюират в настоящиямомент. Промените, които виждаш наоколо, може да ти се струват хаотични. Може да изглежда, че нещата се разнищват, че всичко се разпада. Може да изглежда, че тук има недостиг на стоки от първа необходимост. Може да изглежда, че всико е небалансирано.

Време е да позволиш това също да си отиде, защото човечеството преминава през един невероятен процес на трансформация. Всичко преминава през важни промени и в това, което изглежда като липса на гориво и нефт, всъщност се крие нещо повече относно развитието на новите технологии, на новите енергийни източници. Вместо да се използват старите изкопаеми горива, става въпрос за откриването на нови горива. Това, което изглежда като недостиг на храна, в действителност е свързано с това как да се грижите за биологията си по нов начин, как да се изхранвате по нов начин,  как да отглеждате културите си по един нов, ефективен и естествен начин.

Промените в правителството, промените в политиката, са част от процеса. Лесно е да се оставиш на  страха и да се тревожиш за това какво се случва в света в момента, но тази група от ангели и от  хора знае, че това е просто еволюция. Те знаят, че промяната може да изглежда хаотична, но че в момента работи естественият закон на развитието и разширяването  и че ти си от участващите в това.

Ние имаме предвид едно сбогуване със света такъв, какъвто го знаеш, дори що се отнася до финансите, просперитета и богатството. Толкова много години на Земята богатството, силата, парите са били съсредоточени само на няколко места и са били притежание на малцина само в някои страни. В новото съзнание този дисбаланс вече не работи. Така че богатството, дори балансът на това, което бихте нарекъли власт, се преразпределя. Това не означава, че някой ще  получи по-малко, това просто означава, че тези които са били отзад, сега  се изравняват с останалите.

Светът не се разпада, светът се развива. Светът се преразпределя. Светът става все по- балансиран и справедлив.

В процеса на пробуждането, животът може да изглежда мрачен и объркващ. Той може дори да  изглежда като зло. Ние сме тук, за да ти кажем, че това е просто еволюция. Светът ще продължава да го има. Ще дойде Новата Енергия.Новото разбиране за науката и математиката, за технологиите и образованието, за финансите и медицината, всичко това идва точно сега.

В процеса на пробуждане, животът може да ти се стори самотен, защото става дума за това да преоткриеш кой си, без да има нужда другите да ти го казват, без да се налага другите да формират системата ти от убеждения и да създават живота ти. Ние знаем, че си минал през много тъмнина и самота, че понякога животът ти е бил много тъжен, че си се чувствал наистина изгубен и объркан, без да има кой да те чуе. Но тези ангелски същества и хората искат да знаеш, че ние сме те чули. Ние знаем през какво минаваш. И ние искаме да знаеш, че ти никога не си сам.

Твоят процес на пробуждане ще продължи да се развива и докато това се случва, ти ще видиш красотата в него. Ще видиш, че ти като божествено същество наистина имаш планове за себе си. Ще видиш как страхът си отива.  Илюзиите за двойственост си заминават, за да бъдат заменени с проникновеното познание за новата истина.

Днес ние ти донесохме това послание  от ангелите и от всички, които преминават през процеса на пробуждане: Ти не си сам.

И така е наистина.

Превод: Т. Николова

 Текстът на английски език:

http://www.newspiritnewenergy.com/a-letter-to-awakening-humans/




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iasmina48
Категория: Други
Прочетен: 18481
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 19
Архив